Postimehes avaldatud arvamusloos kirjutab Arumäe, et tema ettekujutus nõuniku ametist oli selline, kus tuleb peaministrile nõu anda, kuid peaminister seda ei soovinud. 

Eilsel valitsuse pressikonverentsil esitas Tallinna televisiooni ajakirjanik peaminister Taavi Rõivasele küsimuse seoses majandusnõunik Ruta Arumäe, rahandusminister Maris Lauri ja väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sullinguga. Ajakirjanik küsis, miks Rõivase alluvusest sellised arukad ja ettevõtlikud naised lahkuvad või minema lüüakse.

Peaminister kiitis kõrgelt Maris Laurit ja Anne Sullingut, keda ta nimetas väga tugevateks ministriteks. Neil mõlemil on Rõivase hinnangul poliitikas suur tulevik ees.

"Ja mis puudutab Ruta Arumäed, siis tema plaanib edasi tegeleda eraettevõtlusega, tema mulle teadaolevalt poliitikasse sisenemas ei ole. Nii et kõik need juhtumid on erinevad, aga ma tänan kõiki kolme väga tubli naist nii selle aja eest, mis nad on töötanud siin peaministri büroos, kui ka Marise ja Anne puhul ka valitsuses," ütles Rõivas neli kuud tema nõunikuna töötanud Arumäe kohta.

Teadus- ja haridusminister Jürgen Ligi ütles sotsiaalmeedias Ruta Arumäe väidet kommenteerides, et ta ei kuulnud Arumäed kordagi rääkimas ega näinud ühtki tema memo.

"Mina ei kuulnud teda kordagi rääkimas ega näinud ainust ta memo, kuigi ootasin, et midagi kostuks. Seepärast ei tea kindlalt hinnata," ütles Ligi.

Ligi sõnul asus Arumäe detsembris tööle ilma oluliste ideedeta. "Ma lootsin hirmsasti midagi kuulda, aga ainus kuuldud mõte oli, et madalapalgaliste soosimine halvendab majandusstruktuuri. Täpselt minu mõte, aga mul oli neid endal kogu aeg palju rohkem," lisas endine rahandusminister.