Reformierakond lubas, et tõstab tulumaksuvaba miinimumi 154 eurolt 300 eurole. IRL lubas tõsta tulumaksuvaba miinimumi lausa 500 eurole. Koalitsiooniläbirääkimiste tulemusena võib tulumaksuvaba miinimum tõusta ainult 205 eurole, mis on lubatust märkimisväärselt väiksem.

Kuigi tulumaksuvaba miinimum tõuseb, tõusevad ka aktsiisid. Valitsus küll täidab oma palgatõusu lubadust, kuid samal ajal aitab kaasa sellele, et rahakotist läheb rohkem raha minema.

Näiteks kavatseb valitsus tõsta mootorikütuste aktsiise. Diisli aktsiis tõuseb järgmisel aastal 14%, bensiini aktsiis 10%. Kuna väga paljude teenuste hinnad sõltuvad kütuse hinnast, tähendab aktsiiside tõstmine, et peame valmistuma kallimateks hindadeks. Nii tõusevad ju bussipiletite hinnad ja paljud muud hinnad.

Vaadates praegust kava ja lubadusi näib, et riik siiski ei suuda madalapalgalisi aidata, sest kuigi palk tõuseb, tõusevad ka hinnad. See piltlikult öeldes nullib palgatõusu ära, kuna teenuste ja toodete eest tuleb hakata rohkem välja käima.

Maksude ümbermängimisega ei looda rikkust, kuna tegemist on lihtsalt raha ümberjaotamisega. Riik saab rikkamaks siis, kui ekspordib. Seetõttu peaks valitsus edendama eksporti ning vaatama, kuidas saaksime olla efektiivsemad. Siis tõuseksid ka palgad, ilma et peaks otsima mujalt kohti, kust kärpida.