Küsitletutel paluti nimetada kõige rohkem kolm erakonda, mis nende arvates peaksid valitsuses olema, vahendab Helsingin Sanomat.

Koonderakonna jätkamist valitsuses soovib kokku 39 protsenti soomlastest.

Põlissoomlaste toetus on pea sama suur kui koonderakonna oma. Soome järgmises valitsuses peaksid Põlissoomlased olema iga kolmanda vastanu arvates.

Koonderakonna pooldajad soovivad kodanlikku valitsust. Sotside toetajad tahaksid punamulla (sotsid+keskerakond) koalitsiooni ning ka keskerakonna pooldajatele oleks see eelistatavaim võimalus. Keskerakonna pooldajatele sobivad koalitsioonipartneriks üldiselt aga nii koonderakond, sotsid kui ka Põlissoomlased.

Põlissoomlaste toetajate jaoks koosneks kõige loomulikum valitsus lisaks nende lemmikule keskerakonnast ja sotsidest.

Uuriti ka, kes nelja suurema erakonna juhtidest peaks olema järgmine peaminister.

Ülivõimas favoriit Soome järgmiseks peaministriks on keskerakonna esimees Juha Sipilä, keda toetas 45 protsenti küsitletuist.

Praegust peaministrit, koonderakonna esimeest Alexander Stubbi toetas uue valitsuse peaministrina ligi neljandik vastanutest. Väiksem oli toetus sotsiaaldemokraatide juhile Antti Rinnele ja Põlissoomlaste esimehele Timo Soinile.

Keskerakonna toetajatest näeb uue peaministrina Sipilät üheksa kümnendikku.

Toetust erakondadele uuriti järgmise küsimuse abil: „Milliste kõigi järgmiste erakondade kandidaate võiksite kujutleda end valimas Eduskunta valimistel?“

Keskerakonna juhtpositsioon on selge. Pea iga teine valimisealine võiks vähemalt põhimõtteliselt hääletada keskerakonna nimekirjas oleva kandidaadi poolt.

Sotse võiks hääletada 38 protsenti ja koonderakonda 37 protsenti.

Võrdses seisus on rohelised ja Põlissoomlased, keda võiks valida iga kolmas soomlane.

Vasakliitu võiks valida 23 protsenti. Kristlikke demokraate ja rootsi rahvaparteid on valmis valima 14 protsenti valimisealistest.