„Praegune Venemaa on väga lähedal Stalini režiimile (meie hukka mõistetud kommunistliku režiimi variandile). See kõik lähtub sellest, et iga perekond Krimmis heidab õhtul magama ega ole kindel, et öösel või hommikul ei koputa neile uksele tundmatud ega vii kedagi perekonnast teadmata suunas,“ ütles Tšubarov UNIAN-i vahendusel.

Tšubarovi sõnul reglementeerivad okupatsioonivõimud Krimmis kõiki inimeste elutegevuse sfääre. Ja on küsimusi, mille puhul inimesed ei saa võimudest mööda minna.

„Need on küsimused, mis on seotud argieluga. Ja me oleme rääkinud sellest, et kui lähtuda nendest deklaratsioonidest, millega Vene võimud sinna tulid nagu omaenda territooriumile, tunnistamata kallaletungi Krimmi territooriumile, on võimalik mõnede momentide puhul, mis on inimeste jaoks väga aktuaalsed, pidada dialoogi nende okupatsioonivõimudega. Kui ma räägin dialoogist, ei peaks see kedagi hirmutama. Ütleme, et ka fašistliku Saksamaa okupatsiooni ajal pidas okupeeritud ühiskond dialoogi. Näiteks sunnivad nad meid Vene passi võtma. Kui inimene ei võta seda passi, tekib tal väga palju probleeme. Seetõttu tehke enda jaoks selgeks, et need on Ausweis'id (Saksamaa välja antud isikut tõendavad dokumendid) selleks, et liikuda ühest külast teise,“ rääkis Tšubarov.

„Tänaseks on kõik veendunud, et okupatsioonivõimude tegelik eesmärk on välja tõrjuda kõik inimesed, kes ei tervita isiklikult okupatsiooni. Krimmitatarlased on just need inimesed, kes ei tervita okupatsiooni, ning lähtuvad sellest, et Krimm peab naasma Ukraina koosseisu,“ ütles Tšubarov.