Ajalehes The Times ilmus eelmisel nädalal intervjuu, milles Ilves ütleb, et Kreeka, Itaalia, Ungari ja Küpros, kes soovivad Venemaa-vastaste sanktsioonide lõdvendamist, on "Putinile kasulikud idioodid", kes tema hinnangul lõhestavad ühtlasi ühenduse ühtsust.

Berg rõhutas ERR-i uudisteportaalile asjaolu, et Ilves on öelnud, et The Times´i ajakirjanik pani talle sõnad suhu ning solvavaid väljendeid ta ühegi riigi kohta ei kasutanud.

"Mina ei dramatiseeriks seda asja üle. Pigem see situatsioon peegeldab teatavaid vastuolusid, mis on kogu aeg olnud erinevate Euroopa Liidu liikmesriikide vahel. Kellegile ei ole ju üllatus, et Euroopa Liidus on riike, kes üritavad peavoolust kõrvale ujuda, omada Venemaaga erisuhteid ja mingil moel distantseerida ennast Euroopa ühtsest positsioonist," kommenteeris Berg.

"Sedasorti väljaütlemine ei mõjuta küll kuidagi piirileppe ratifitseerimisprotsessi Vene riigiduumas. Vene riigiduuma teeb täpselt nii, nagu president Putin ütleb. Kui on vaja ratifitseerimisega alustada, siis ka alustatakse," sõnas Berg.

Eesti-Kreeka suhteid arvesse võttes arvas Berg, et mingit kiilu see riikide vahele ei löö ning sellised asjad silutakse diplomaatilisel tasemel ruttu.