Kuurid põlesid Pärnu kesklinna piirkonnas 25. märtsil ning 3., 4. ja 7. aprillil. Eile pidas politsei vahetult tulekahju lähistel kinni ühe noormeestest ning umbes poolteist tundi hiljem ka teise nooruki. Politsei pidas noorukid kahtlustatavana kinni ning eeluurimise käigus kogutud tõendid andsid alust esitada kahtlustus ja taotleda ühe noormehe vahistamist, teatas Lääne ringkonnaprokuratuur.

„Kuigi nende põlengute puhul õnneks kellegi elu ohtu ei sattunud, on tegemist väga tõsise kuriteoga, sest ohustatakse inimeste vara ja kuna kuurid paiknevad valdavalt eluhoonete läheduses võib tuli levida ka sinna ning tagajärjed võivad olla väga tõsised. Seetõttu oli turvalisuse huvides vajalik üks kahtlustatavatest vahistada, millega kohus ka nõustus,“ ütles abiprokurör Pille Juhkov.

Pärnu politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Üllar Küti sõnul oli kahtlustatavate väljaselgitamisel palju abi linna valvekaameratest. „Politsei kasutab süüdlaste väljaselgitamisel erinevaid taktikaid ja info kogumise meetodeid, kuid nende juhtumite puhul oli palju abi ka sellest, et meil on võimalus kasutada valvekaamerate pilti. Saladuseks ei ole see, et süütaja soovib tavapäraselt jälgida seda, mis toimuma hakkab, pärast seda, kui ta on pahatahtlikult midagi põlema pannud. Ta viibib üsna suure tõenäosusega tulekahju lähistel,“ selgitab Kütt.

Juhtumite osas on käimas kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi 203 alusel, mis käsitleb asja rikkumist ja hävitamist. Süüdimõistmise korral karistatakse sellise teo toimepanemise eest rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega. Eeluurimist viib läbi Lääne prefektuur ja juhib Lääne Ringkonnaprokuratuur.

Vahi alla võetud noormeest on lisaks eespool kirjeldatule alust kahtlustada ka Pärnu ühe kooli akende korduvas lõhkumises.