"See tuul jäi ilmselt ikka lubatud piiridesse. Meie jaoks on ülioluline ohutus, nii pilootide seisukohalt, kui ka kogu õppuse seisukohalt üldse. Kui ilmastik ei oleks lubanud opereerida, siis ilmselt meie kõikide kahjuks oleks lahingtegevused ära jäänud," rääkis Valge Delfile.

Õhuväe staabiülem selgitas, et õppuse käigus harjutati peamiselt õhust maasihtmärkide hävitamist. "See on osa eskadrilli põhitööst," lisas kolonelleitnant Valge.

Hävitajate pardal olid täna õppepommid ning samuti tulistati ka pardakahuritest. "Tulemas on lasersihitavad pommid, mis on samamoodi õppe sisuga," rääkis Valge.

Ämarist keskpolügoonile sõites teevad hävitajad tavaliselt staabiülema väitel u-kujulise ringi ning maksimaalselt lendavad nad kuni 30 meetri peal, kuid tavaliselt nad nii madalal ei ole. Konkreetse manöövri kõrgus oli hävitajatel 500-1000 meetri peal.

Eesti õhuruumis toimuvad Eesti ja Ameerika Ühendriikide õhuvägede ühisharjutused aitavad arendada kahe riigi koostegutsemisvõimet. Samuti annab ühisõppus olulise panuse Eesti julgeoleku tugevdamisse.