Allkirjastamise eel ütles peaminister Taavi Rõivas, et 38 läbirääkimiste päeva olid täis tema jaoks enneolematult pikki ja keerulisi vaidlusi, koosolekuid. "Tahan selle eest tänada Sveni ja Urmast ja meie kõigi erakonnakaaslasi, sest läbirääkimised ei olnud kergete killast, aga usun, et tulemus teenib valijate ja Eesti huve."

SDE esimees Sven Mikser täna

s kohaletulnuid. "Ma usun, et te olete juba üsna tüdinud. Aitäh, et viitsisite ikkagi kohale tulla, tulge teinekordki," ütles Mikser.

Ta ütles, et ei taha nõustuda tänase Äripäevaga, et koalitsioonileping valmistab ettevõtjatele pettumuse. Tema sõnul on koalitsioonilepinguga pingutatud, et lahendada küsimus, kuidas Eesti majandus kestlikult kasvama saada ja kuidas teha ära haldusreform. "Mul on erakordselt hea meel, et oleme fikseerinud, et peaminister saab kandma vastutust selle eest, et haldusreform tehtud saaks ja on loodud ka eraldi ministrikoht, kes peab vahetult hea seisma selle keerulise protsessi eduka kulgemise eest."

"Koalitsioonilepe on IRLi nägu, partnertitelt on ka mitu head mõtet," ütles IRLi esimees Urmas Reinsalu. Tema sõnul panustab lepe Eesti riigi kaitsesse, madalapalgaliste aitamisse ja haldusreformi ja riigireformi läbiviimisesse.

Tema sõnul ei olnud läbirääkijatel kõhklusi, vaid kõik olid vihaselt kinni oma nägemuses Eesti riigi tulevikust. "Uskuge mind, koalitsiooni oleks võinud teha ka kiiresti, aga poliitiline tahe muutusi ellu viia oleks siis olnud väiksem," nentis Reinsalu.