Koalitsioonilepingu ääremaastumise pidurdamise peatükis on ka üürikorterite punkt. "Korrastame ja lükkame käima üürikorterite turu. Töötame välja üürielamute programmi, et soodustada tööjõu mobiilsust üle Eesti," on selles kirjas.

Üürikorterite programm oli Palo ministriaja üks olulisemaid algatusi. Palo leidis, et paljudes väikelinnades pole võimalik eraomanikelt üürida piisavalt korralikke kortereid, mis takistab korralikku elukvaliteeti eeldavatel spetsialistidel kolimast väiksematesse linnadesse. Avalikule sektorile kuuluv üürikorterite programm oleks tema hinnangul olnud sellele üheks lahenduseks.

Palo jätkab uues valitsuses samas ministeeriumis, aga liigub selle teisele, ekspordi eest vastutavale ministrikohale, kus varem töötas Anne Sulling. Elamumajanduse teema liigub aga temaga koos kaasa.

Palo järeltulija Kristen Michali sõnul oli see sotsiaaldemokraatide soov elamumajandusega ise edasi tegeleda. Tema ise üürikorterite rajamisse eriti ei usu, sest leiab, et turg toimib hästi.

"Nüüd on Urve Palo enda näidata, kuidas see ellu viidud võiks saada," kommenteeris Michal. Selle plaaniga on tema sõnul aega aastani 2017.

"Üürikortereid on üldiselt saada. Kui kuskil on tõrge, tuleb küsida, miks see tõrge on. Eks me selle üle hakkame vaidlema," ütles Michal. Tema sõnul on riigi ülesandeks pigem ettevõtluseks sobiva vaba keskkonna loomine.