North Charlestoni politseis töötav Slager vahistati teisipäeval. Kui ta mõrvas süüdi mõistetakse, võib teda oodata kuni eluaegne vanglakaristus või isegi surmanuhtlus, vahendab CNN.

Videos on näha, kuidas mustanahaline mees, kes tuvastati kui 50-aastane Walter Scott, end valge politseiniku käest lahti rebib. Midagi kukub ja politseinik tulistab kaheksa lasku minema jooksva mehe pihta. Ilmselt relvastamata Scott kukub maha.

„Ma võin teile öelda, et selle video ja meie politseiniku halva otsuse tulemusena esitatakse talle mõrvasüüdistus,“ ütles North Charlestoni linnapea Keith Summey.

Slager ütles alguses oma advokaadi David Aylori kaudu, et järgis asjakohaseid käitumisreegleid ja protseduure. Hiljem ütles Aylor CNN-ile, et ei esinda enam politseinikku.

Politseiraporti järgi ütles Slager, et kasutas taserit. Hiljem ütles ta: „Tulistasin ja subjekt on maas. Ta võttis mu taseri.“

USA justiitsministeerium tegi teisipäeval avalduse, milles öeldakse, et tõendite ja arengute valguses astutakse asjakohaseid samme.

„Föderaalse juurdlusbüroo Lõuna-Carolina kontor on alustanud juurdlust samaaegselt Lõuna-Carolina õiguskaitsedivisjoniga ning annab abi, kui seda on vaja osariigi juurdlusele. Justiitsministeeriumi kodanikuõiguste divisjon ja USA prokuratuuri Lõuna-Carolina büroo teevad FBI-ga juurdluses koostööd,“ öeldakse avalduses.

North Charlestoni politseiülem Eddie Driggers nimetas tulistamist traagiliseks. Tema sõnul sai intsident alguse sellest, et politseinik peatas Scotti, sest tema autol ei põlenud tagumine tuli.