„Isiklikult ei kiida ma seda heaks mingil moel. Ma ei suuda omale ette kujutada, et meie koalitsioonipartnerid (rahvuslaste ühendus – toim.) võiksid liikuda totalitaarse riigi suunas, ja milline võiks olla selle alus,“ selgitas Straujuma oma suhtumist Rinkēvičsi sõnadesse. Straujuma kinnitas, et nõuab välisministrilt isiklikku selgitust ning seda küsimust arutatakse ka nende erakonna Ühtsus juhatuse koosolekul, vahendab Läti Delfi.

„Twitteris ei tohi kirjutada kõike, mis pähe tuleb,“ rõhutas Straujuma.

Teravalt reageerisid Rinkēvičsi avaldusele ka teised poliitilised parteid. Välisministrilt nõuab koalitsiooninõukogu kogunemisel selgitust ka roheliste ja talupidajate liit. Rahvuslaste ühendus justiitsminister Dzintars Rasnačsi isikus nõudis Rinkēvičsilt avalikku vabandamist väga tõsise solvangu eest.

Rinkēvičs teatas esmaspäeval Twitteris, et Kooskõla Keskus ja rahvuslaste ühendus, kes valmistavad ette meetmeid seksipropaganda piiramiseks lastele, ei püüdle mitte vaba Läti, vaid totalitaarse riigi poole, mille saab pärast Kremlile maha müüa. Erakondade koostööd selles küsimuses nimetas Rinkēvičs „ühteheitmiseks“.


Vastavasisuline seaduseelnõu sai märtsis juba parlamendi hariduskomisjoni heakskiidu ning selles nõutakse, et tuleb keelata õppematerjalid, mis võivad negatiivselt mõjuda kooliõpilaste moraalsele arengule. Ennustatakse, et see seaduseelnõu võetakse seimis ka vastu.