Prokuratuur süüdistuse kohaselt on Kiviloo rikkunud toimingupiirangut, korraldades vallavalitsuse tehinguid endaga seotud ettevõtetega aastatel 2009-2014.

Kivilood süüdistatakse ka Kõpu vallalt vara ja esemete (mööbel, kütus, raha) omastamises, millega tekitati omavalitsusele kahju üle 10 000 euro. Lisaks on esitatud süüdistus omastamises ühelt osaühingult üle 4000 suuruses summas.

Samuti pannakse vallavanemale süüks kahe soodustuskelmuse toimepanemist aastatel 2011-2013, millega tekitati riigile väidetavalt ligi 80 000 euro ulatuses kahju.

Soodustuskelmus tähendab valeandmete esitamist, eesmärgiga saada fondidest raha või soodustusi ettevõtte või organisatsiooni arendamiseks. 

Alates eilsest on Viljandimaal asuv Kõpu vallamaja kaks nädalat ehk kümme tööpäeva suletud, sest vallaametnikud, kaasa arvatud Kiviloo, sõitsid Itaaliasse arendus-, koostöö- ja õppereisile.

Vallaametnikud sõitsid Itaalisse tutvuma sealse kultuuri, ajaloo ja toiduga, kuna tahavad arendada Suure-Kõpu mõisa ekspositsiooni ja Kõpu turismipiirkonda. 

Siseminister Hanno Pevkur on öelnud ajakirjandusele, kui hulk valdasid ütleb riigi ja omavalitsuste eelarveläbirääkimistel, et neil ei ole ühe, teise või kolmanda teenuse osutamiseks raha ja samas sõidab terve vallavalitsus täies koosseisus Itaaliasse, siis tekitab see küsimusi.