Ajalehe Bild teatel avastas Lubitz just seal kire lendamise vastu. Lubitzi kodulinna Montabauri lennuklubi reisis suviti regulaarselt Sisteroni.

„Ma tean, et meie klubi asutaja sõbrustas perekond Lubitziga,“ ütles kohaliku purilennuklubi asepresident Jean-Pierre Revolat. Alates 2003. aastast pole Lubitz klubi märkmete järgi enam seda kohta külastanud.

Millegi negatiivsega Lubitz siis silma ei paistnud. „Seda oleksime me märganud,“ ütles Revolat.

„Montabauri klubi oli 90-ndatel tihti siin. Võib olla hea, et ma Andreas Lubitzit kohtasin. Kindlasti ei saa ma seda aga enam öelda,“ rääkis ka kohaliku klubi endine president Christophe Alexandre.

Lubitz ööbis nende puhkuste ajal koos oma perekonnaga kämpinguplatsil klubi kõrval.

„Taevas on siin suvel purilennukeid täis. Tingimused on lendamiseks perfektsed,“ ütles Prads-Haute-Léone'i elanik, endine sõdur Marc Elie, kes on ka üks viimaseid, kes Germanwingsi reisilennukit nägi. „Kõigepealt kuulsin ma müra, siis pöörasin ümber ja nägin lennukit taevas. Siis oli ta varsti juba kadunud. Järgmisena kuulsin ma väga tuhmi mütakat.“

Väidetavalt lendas Airbus kaarega nagu ainult purilennukid ning seetõttu tekib kahtlus, et Lubitz ei valinud kohta juhuslikult, kirjutab Bild. Ta juhtis lennuki lendurite paradiisi, mida tundis kõige paremini.