Täna oli kahtlustatav kutsutud ülekuulamisele ning selle lõppedes võeti ta vahi alla, kuna tema vahistamise alused on jätkuvalt olemas, teatas prokuratuur.

Leedu registreerimismärgiga veoautos koos külmikhaagisega avastati tollikontrolli käigus 830 kilogrammi hašišit. Sellisest kogusest hašišist oleks saanud narkootilise joobe 830 000 inimest.

Tollipunktis reageeris narkootilise aine kahtlusele esmalt tollikoer ning seejärel süvenesid ametnikud koorma sisusse.

Prokurör Kristel Prauni sõnul olid narkootilised ained peidetud salakaubaveoks kohaldatud külmikhaagisesse, mille koormaks olid lilled.

Kohapeal peeti kahtlustatavatena kinni 48-aastane Leedu kodanikust autojuht, täpsustas Praun.

Prokuröri sõnul on Eesti maksu- ja tolliameti töötajad ka varem tabanud suuri koguseid hašišit, kuid seekord on tegemist vaieldamatult Eesti suurima seni tabatud narkokogusega.

Ka MTA uurimisosakonna juhataja Rain Kuusi sõnul ei ole tolliametnikud sellises koguses narkootilist ainet varem tabanud.

Kui eelmise aasta jooksul avastas MTA kokku 455 kilogrammi narkootilist ainet, siis leedulase käest tabatud kogus ületab seda juba pea kahekordselt, rääkis Kuus kinnipidamise järel.

Kui arvestada, et hašiši tänavahind on kuni 20 eurot grammilt, siis oli narkootilise aine turuväärtus 16,6 miljonit eurot, lisas Kuus.