Delfi kirjutas eile, et riigikogu liikmeks vannutatud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liikme Jaak Madisoni suhtes koostati väärteomenetlus, kuna vastne saadik omastas Tallinki laeval töötades nutitelefoni ja müüs selle internetiportaalis maha. Kuigi Madison ise ei ole telefoni omastamist eitanud, siis on ta esitanud juhtumit nii, nagu oleks ta sisuliselt "päästnud" võõra mobiiltelefoni halvimast.

Tegelikult näitavad aga telefoni müügist veebikonstaablile teatanud kodaniku tehtud kuvatõmmised osta.ee keskkonnast, et Madison soovis ilmselgelt telefoni müügist tulu saada ning tegemist ei olnud üldsegi päästmisaktsiooniga.

Madisoni väide: "Telefon seisis ligi kolm kuud lauasahtlis ning panin selle portaali 0,10 euroga müüki, et võimalusel leiaks see kasutamist. Tegemist polnud kasu teenimise eesmärgil omastamisega, vaid sooviga telefon säilitada ja mitte lasta sel minna hävitamise teed."

Kuulutusest selguv info: Madisoni müüki pandud IPhone`i lõpphind kogunes lõpuks 62 euroni, mistõttu oleks noor poliitik teeninud märkimisväärse kasu. 

Madisoni väide: "Töötasin eelmisel aasta juunis laeva Baltic Queen infolauas, kus minu kätte jäi laevast leitud deaktiveeritud ja kasutuskõlbmatu telefon, millele ettenähtud kuu aja jooksul järele ei tuldud."

Kuulutusest selguv info: Osta.ee kuulutuse all möönab Madison tõesti, et telefon on kinni pandud, kuid samas rõhutab mees, et teab telefoni olevat pärit Rootsist ning et telefon "käivitub" nagu muiste. Samuti ütleb Madison kuulutuse kommentaarides, et telefon on ilmselt ICloudi kaudu kinni pandud, mistõttu võib eeldada, et noorpoliitik proovis telefoni kuidagi kasutada.

Delfi kirjutas eile, et riigikogu liikmeks vannutatud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liikme Jaak Madisoni suhtes koostati ka väärteomenetlus, kuna vastne saadik omastas Tallinki laeval töötades nutitelefoni ja müüs selle internetiportaalis maha. Vastne saadik pääses üle noatera kriminaalsüüdistusest ja seega ehk ka saadikukohast ilma jäämisest.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsiooni esimees Martin Helme ütles täna Delfile, et erakonna esimees Mart Helme noomis noort riigikogulast Jaak Madisoni telefoni omastamise juhtumi pärast.