"Uus võimuliit, kus väiksemad partnerid juba ette tunnevad end tasalülitatutena, ei anna tõepoolest alust arvata, et sellises koosseisus peetakse vastu neli aastat," ütles Simson Delfile.

"Samas teeb Eestis valitsuse moodustamise ettepaneku president. Tema on lubanud selle teha valimised võitnud erakonnale. Seega pole enne, kui tõeks saab hüpoteetiline võimalus, et Taavi Rõivas ei saa 51 riigikogulase toetust ja ebaõnnestub, Keskerakonnal põhjust alternatiivpakkumisi avalikkusele teha," lisas Simson.

Keskerakonna fraktsiooni esimees rääkis ka eelseisvatest riigikogu juhatuse valimistest ja ütles, et ta peab mõistlikuks sissetöötanud meeskonna jätkamist.

"Ma loodan, et fraktsioon hindab sama kõrgelt kui mina seniste fraktsiooni aseesimeeste Mailis Repsi ja Valeri Korbi panust. Ka ma ise olen valmis jätkama. Riigikogu aseesimehe puhul ei ole me arutanud mitte kellegi teise kui vaid Jüri Ratase toetamist. Palusin talle toetust ka tänastel (eilsetel - toim.) kohtumistel Vabaerakonna esimehe Andres Herkeliga ja EKREst juhi Martin Helmega," rääkis Simson.