Ajakirjanike poole pöördus Iirimaal töötav lätlane Edgars K., kes lendab regulaarselt Ryanairiga Läti vahet. Pool aastat tagasi varastati Edgarsi pagasist Ryanairi reisil Riia-Dublin 700 eurot. Sotsiaalmeedias tundis ta huvi, kas on olnud veel selliseid juhtumeid, ning selgus, et selliseid juhtumeid on palju, vahendab Läti Delfi.

Edgars otsustas siis lennata Lätisse varjatud kaameraga ning tal õnnestus salvestada lennujaama pagasiosakonna töötajate kahtlane vestlus. Salvestuses on kuulda, kuidas kaks töötajat, kes käitlevat reisijate pagasit, avavad kotte ning, kasutades ebatsensuurset sõnavara, pahandavad, et seal on ainult riided ja sigaretid, mitte rahakotid.

Lennufirmal on selline praktika, et kui pagasisse on tasu eest antud liiga vähe kotte ja kohvreid, teeb Ryanair ettepaneku panna sinna tasuta ka käsipagas, et salongis oleks rohkem ruumi. Kokkuleppel lennujaamaga koguvad käsipagasi reisijatelt kokku lennujaama töötajad.

Riia lennujaam kutsub kõiki reisijaid, kellel on pretensioone, pöörduma politseisse. Inimesed, kes seda on teinud, nendivad aga, et sellest pole kasu – vargaid pole tabatud.

Telesaate mitteametlikel andmetel hakkab Ryanairi lennukeid lähemal ajal teenindama firma Havas, mis teenindab juba airBalticut ja teisi lennufirmasid.

Hea lugeja, kas oled lennureisil oma asjadest ilma jäänud? Jaga kogemusi aadressil rahvahaal@delfi.ee !