Ukraina väljaanne kirjutab julgeolekujõudude allikatele viidates, et vastased ei kavatse Minski kokkuleppest kinni pidada. Ukraina austab Minski kokkulepet, aga kui olukord eskaleerub, siis on selge käsk - ATO peab piirijoonele naasma. Täna on ATO täies sõjalises valmisolekus, vahendab Joinfo.

Ukraina rahvusliku julgeoleku ja kaitsenõukogu sekretär Oleksandr Turtšõnov ütles täna Kultšõtski vabatahtlike pataljoni autasustamisel, et Venemaa president Vladimir Putin valmistub uueks laiaulatuslikuks sõjaväeoperatsiooniks ja Ukraina peab selleks valmis olema, vahendab UNIAN.

Tulevahetused Ida-Ukrainas on märkimisväärselt vähenenud, aga pole lakanud. Vaenlane valmistub uueks agressiooniks. Esimest korda pärast Minski lepet hakati viimase ööpäeva jooksul teisel pool raketisüsteeme lähemale liigutama. Me teame, et meil pole palju aega, et Putin vlamistub ulatuslikuks sõjaväeoperatsiooniks. Ja seetõttu on meie ülesanne mitte päeva ega tundigi oodata oma sõjaväe ja rahvuskaardi tugevdamisega ja kaitseliini ettevalmistamisega," ütles Turtšõnov.