"Seis on keeruline, et mitte öelda raske," ütles Eesmaa. Tema sõnul loodavad nad Savisaare paranemist, nii et ta saaks naasta linnapea ametisse. Seniks pannakse olulisemad otsused ootele, kui selleks on võimalus. Mõne personaliküsimuse lahendamiseks on ette nähtud eraldi tähtaeg, näiteks peale linnavolikogu esimehe Toomas Vitsuti lahkumist riigikogusse saab tema asetäitja Toivo Tootsen tema ülesandeid täita kaks kuud.

"Meil on riigikogus 27 kohta ja 27 kohta kavatseme me kindlasti ka täita," ütles Eesmaa. Kuna Keskerakonnal on vaja otsustada ka paari linnaosavanema kohta, siis koguneb esmaspäeval Keskerakonna juhatus, et otsustada, kuidas edasi minna.

Keskerakonna esindaja ütles Delfile täna, et kuivõrd vabariigi valimiskomisjon loodab valimistulemused välja kuulutada uue nädala alguses ja Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut ning Lasnamäe linnaosa vanem Olga Ivanova suunduvad tööle riigikokku, siis on neile vaja võimalikult kiiresti järglased valida. Sel teemal oli plaanis rääkida sel nädalavahetusel Keskerakonna volikogul, kuid täna selgus, et volikogu jääb ära.

Abilinnapea Mihhail Kõlvart on öelnud, et tema eelistaks riigikokku mitte minna. Kõlvarti asendusliige riigikogus oleks sel juhul Kristiine linnaosavanem Andrei Novikov. Kui tema ei lähe, siis oleks tema asendusliige Põhja-Tallinna linnaosavanem Karin Tammemägi. Tema loobumise korral oleks aga asendusliikmeks Haabersti linnaosavanem Marek Jürgenson. Igal juhul on vaja ühte uut linnaosavanemat.

Eesmaa on varem öelnud, et temale teada olev informatsioon Edgar Savisaare tervise osas ei anna optimismiks põhjust.