Läbi Eesti teel kodubaasi Saksamaal Vilseckisse teevad Ameerika Ühendriikide kaitseväelased kolmes linnas peatuse, et näidata huvilistele oma üksuse relvastust ja tehnikat. Samuti on üritusele kaasatud noorkotkad, kodutütred, veteranid ja kaitseministeeriumi esindajad, teatas kaitsevägi.

Ameeriklased avavad laupäeval näitused kell 9 Türil kultuurimaja ees, kell 9 Paides samuti kultuurimaja juures ning kell 12 Pärnus teater Endla esisel platsil. Pärnu näitusel esitlevad oma relvastust ja tehnikat ka kohalikud kaitseliitlased ning soovijaile jagatakse sõdurisuppi. Türil ja Paides kestab näitus kaks ning Pärnus neli tundi. Sobiva ilmaga võib Pärnus näituse ajal näha ajavahemikul 12-16 linna kohal lendamas Ameerika Ühendriikide maaväe helikoptereid Black Hawk.

Ameeriklased ja nende tehnika liigub Tapalt Pärnusse kahes kolonnis, kus on kokku üle neljakümne sõiduki. Lisaks toetusmasinatele liiguvad kolonnides ka ligi kakskümmend soomustransportööri Stryker. Pühapäeva hommikul suunduvad nad Ikla piiripunkti kaudu Saksamaale.

USA hoiab Eestis kompanii suurust roteerivat üksust, see on osa Ameerika Ühendriikide heidutusmeetmete operatsioonist Atlantic Resolve Kirde-Euroopas, mille eesmärk on NATO julgeolekumeetmete tugevdamine.