Kaks meest vanuses 20-25 aastat surid. 10-15 inimest sai erineva raskusastmega vigastusi

Häirekeskusesse teatati tulistamisest kell 22.23 kohaliku aja järgi. Telefonikõne järgi sai sai mitu inimest haavata tulistamises Hisingenis Vårväderstorgeti ääres. Hiljem kinnitati, et väljakuäärses restoranis on kaks inimest surnud ja paljud haavata saanud, vahendab ajaleht Aftonbladet.

„Mitu inimest suri kuulihaavadesse kohapeal,“ ütles Rootsi lääneregiooni politsei pressiesindaja Ulla Brehm. Kui palju inimesi suri, ei saanud ta sel hetkel öelda.

Pealtnägija ütles Aftonbladetile, et restorani sisenes kaks isikut ilmselt Kalašnikovi automaatidega ja hakkas tulistama.

„Me istusime ja vaatasime mängu, kui tulistajad sisse tulid,“ ütles pealtnägija.

Brehmi sõnul viitab palju sellele, et tulistamine on seotud kuritegelike jõukudega. Politsei kinnitas ka, et kasutati automaatrelvi.

„Kipub olema usutav, et see on seotud jõukudega, et see on sama, mis meil oli mõni aasta tagasi. Tegemist on relvastatud vihaste noorte meestega ning tegemist on võimu ja mõjupiirkondadega, võlgadega ning kõigepealt ühe ja siis teisega. Palju viitab sellele, et see on jõukudega seotud ja meil ei ole praegu mingit muud tööhüpoteesi,“ ütles pressiesindaja Björ Blixer. „See on hirmuäratavalt hoolimatu käitumine. Kuigi siin oli üks või mitu sihtmärki, pidi olema ka mitmeid süütuid ohvreid.“

Kas Göteborgis on ohtlik välja restorani minna?

„Mõnedes eeslinnades võib see praegu nii olla. Kui sa oled parajasti vales kohas, võib ohtlik olla,“ ütles Blixer.

Üks pealtnägija ütles ajalehele Expressen, et neli inimest jooksis kohe pärast tulistamist restorani lähedal seisnud auto suunas. Autos istus üks inimene.

„Ühel neist oli suur nuga ja inimest, kes istus autos, rünnati,“ ütles pealtnägija.

Kedagi ei ole veel tulistamise eest vahistatud.

„Aga me oleme toonud mitmeid inimesi ülekuulamisele,“ ütles Rootsi lääneregiooni politsei abikorrapidaja Lars Tunefjord kohaliku aja järgi kell 5.45 neljapäeva hommikul.