Soome Instituudi programmijuhi Juhani Koivuviita sõnul sai žürii jaoks otsustavaks Kirsti Käiväräineni pühendumus oma tööle. Õpetaja Käiväräinen õpetab Viljandi Kesklinna Koolis soome keelt nii gümnaasiumi- kui ka põhikooliosas, viimases õpitakse seda B-keelena. Kolleegide sõnul on tema keeletunnid loomingulised ja vaheldusrikkad ning õpilased hindavad sõbralikku ja hea huumorisoonega õpetajat väga. Tõenäoliselt just tänu õpetaja Käiväräineni algatustele ja ettevõtmistele on soome keele populaarsus Viljandi Kesklinna Koolis märgatavalt tõusnud.

Ingerisoome juurtega õpetaja Kirsti Käiväräinen on teinud Soome ning Eesti vahelise keele- ja kultuurialase koostöö edendamisel edukat tööd juba aastaid, see oli ka põhjus, miks žürii valis just tema 2014. aasta soome keele õpetajaks Eestis. Traditsiooniliselt selgub tiitlisaaja soome keele õpetajatele korraldatud vastuvõtul Soome Suursaatkonnas. Samal vastuvõtul andis Soome-Eesti Kaubanduskoda (FECC) üle ka soome keele õpetajate stipendiumid, mille pälvisid tänavu Viktoria Alekseeva Viktoria Keeltestuudiost ja Kristel Kotta Jüri Gümnaasiumist.

Esimest korda valiti aasta soome keele õpetajat aastal 1997, tänavune üritus oli juba kaheksateistkümnes. Aasta õpetaja nimetamisega soovivad korraldajad tutvustada ja tõsta esile õpetajaid, kelle südamega tehtud töö aitab kaasa Eesti ja Soome suhete edendamisele.

Aasta soome keele õpetaja valimist korraldab Soome Instituut koostöös Soome Suursaatkonna ja Eesti Soome Keele Õpetajate Seltsiga.