Nimelt jäi Sergei politsei pihtide vahelt täna öösel kella poole 1 ajal Tallinna kesklinnas Toompuisteel. Vastava kategooria sõiduki juhtimise õigust mitteomav Sergei oli purjus (tal mõõdeti alkoholi väljahingatavas õhus rohkem kui 0,56 mg/l kohta) ja oma autoga kihutas ta 50 alas vähemalt 72 km/h.

Harju maakohus mõistis Sergei täna joobes ja juhiloata auto juhtimises ning kiiruse ületamises süüdi ning mõistis talle 30 päeva aresti. Karistus hakkas kehtima kohesest.

Sergeid oli varasemalt mitmel korral erinevate liiklusseaduse rikkumiste eest karistatud, kaasa arvatud on teda viimaste aastate jooksul korduvalt kõrvaldatud autoroolist, kuna et tal puudub juhtimisõigus.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juht Elari Kasemetsa sõnul on täna kohtus süüdi mõistetud mehe käitumine vastutustundetu ning seab ohtu kõiki liiklejaid.

„Politsei on korduvate liiklusrikkujate vastutusele võtmisel aina karmim, mida ilmestab ka tänane otsus, kõrvaldada süüdimatu liiklushuligaan kuuks ajaks tänavatelt. Riskikäitumine liikluses nagu kiirustamine ja alkoholi tarvitamine tekitavad soodsa pinnase traagiliste tagajärgedega liiklusõnnetuste tekkeks,“ märkis Kasemets.

Selle aasta kahe kuu jooksul on Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse edastatud toimikute seast karistanud kohus arestiga vähemalt 46 liiklusseadust rikkunud inimest. Mullu edastas liiklusjärelevalvekeskus kohtule üle 700 väärteomaterjali, milles 628 puhul määras kohus karistusena aresti.