„NATO luure magas Krimmis maha kõik, mis võimalik ja võimatu. Üks põhjustest peitub ranges raadiovaikuse režiimis grupeeringu koondumise perioodil ning Sevastopoli baasi ning relvajõud Krimmi toimetanud lahingtranspordivahendite oskuslikus kasutamises,“ ütles Kassatonov RIA Novostile.

„Võib öelda, et Musta mere laevastik valmistas ette platsdarmi, ohvitserid teadsid, mis toimub ümberringi, kus asusid Ukraina väeosad, sündmuste arengustsenaariumid töötati välja kaartidel. See tähendab, et Musta mere laevastik sai oma ülesannetega hakkama – toimetati kohale „viisakad inimesed“, vastu 28. veebruari hõivati Krimmi ülemnõukogu,“ rääkis admiral.

Küsimusele, kes need „viisakad inimesed“ olid, vastas Kassatonov, et see oli armee eriüksus (spetsnaz).

Laevad tulid Kassatonovi sõnul Novorossiiskist ning väed toimetati kohale õhu kaudu. „Oodata oleks võinud mida iganes. Krimm oli Ukraina vägedega üle ujutatud,“ väitis Kassatonov. Siiski ei liikunud need kuhugi, lihtsalt ootasid. „Viisakad inimesed“ hõivasid esimesena laskemoona, nii et ukrainlased poleks saanud midagi teha.

Kassatonovi sõnul ukrainlased üht-teist siiski teadsid. „Mulle räägiti, et ukrainlased said informatsiooni selle kohta, et veebruaris teatati Katšas kolme helikopteri maandumisest, aga maandus kuus, Gvardeiskis telliti ühe Il-76 maandumine, aga maandus kolm, 500 inimesega. Need olid diversiooniüksused, mis tegutsesid koos laevastiku grupeeringuga. Loomulikult sai ka merejalavägi lahingkäske,“ ütles Kassatonov.

Veel rääkis Kassatonov, et Sevastopolisse baseeruma kavandatakse endiselt Mistral-klassi helikopterikandjat.