Kõik osalejad kirjutavad etteütluse Vikerraadio koduleheküljele ilmunud aknasse. Kõige kiiremini täiesti korrektse teksti saatnud kuulajad on võitjad.sama teksti, kuid lisaks üldvõitjale premeeritakse eraldi kategooriate võitjaid ja kõigi osalejate vahel loositakse samuti välja auhind. Peaauhind on tahvelarvuti, lisaks saavad parimad raamatupoe kinkekaardid.

Korraldajad julgustavad emakeeleõpetajaid e-etteütlust läbi viima emakeeletunnis, aastate jooksul on seda üha rohkem tehtud. Eelmisel aastal jõudis Vikerraadioni 4319 etteütlust. Seitsme aasta jooksul on kokku kirjutatud ligi 13 500 e-etteütlust.

Vikerraadiol on palju kuulajaid Eestist kaugemalgi, sestap on tänavu juba kaheksandat korda toimuval e-etteütluse võistlusel uus kategooria välismaal elavatele eestlastele. Lisaks selguvad võitjad veel neljas jaos: õpilased, täiskasvanud, filoloogid ja emakeeleõpetajad ning muu emakeelega inimesed.

Kell 10.05 algavas "Huvitaja" saates annavad Maris Jõks ja Peeter Päll kirjutajatele veel viimaseid juhiseid. Etteütluse tekst loetakse ette kell 10.30. Arvesse lähevad kõik enne kella 11 saabunud etteütlused. Pärast kella 11 uudiseid selgitatakse tänavune tekst üksikasjalikult lahti. Võitjad kuulutatakse välja "Uudis+" saates algusega kell 12.15.

2015. aasta e-etteütluse teksti koostasid Eesti Keele Instituudi peakeelekorraldaja-vanemteadur Peeter Päll, Postimehe keeletoimetaja-korrektor Maris Jõks, Tallinna Lilleküla Gümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse vanemõpetaja ja Eesti Emakeeleõpetajate Seltsi liige Edward Kess ning Eesti Keele Instituudi vanemkeelekorraldaja Maire Raadik.

E-etteütlust korraldavad koostöös Vikerraadio, Eesti Emakeeleõpetajate Selts ning Haridus- ja Teadusministeerium.

Etteütluse tekst:

Täna, emakeelepäevaeelsel reedel, kui muusika-aasta kevadiste dolce'de ja forte'de valjus on MP3-mängijas maha keeratud, kontsentreerun raadiodiktori kristalsele häälele. Võib vaid küsida, kas aasta artistide ja parimate uustulijate hulgas on ka uusi Mozarteid ja Pärte.
„Ah, tahaks juba kuulata Tšaikovski esimest klaverikontserti b-moll,” õhkaks apteeker Melchiorgi, võttes vastu nohus olevaid e-residente.
Mis seal ikka, käin hommikuti duši all, võtan aeg-ajalt nuhvli, oma nutika abimehe, ja kasutan sellegagi töötades kogu aeg kauneimat eesti keelt.

Paralleelvõimalused:

muusikaaasta / muusika-aasta
mp3-mängijas / MP3-mängijas
otsekõne lõpus võib olla kas hüüumärk või koma
klaverikontserdi nimetust võib kirjutada nagu üldnimetust väikeste tähtedega või nagu pealkirja, st esimene sõna suurega ja jutumärkides
nuhvli, oma nutika abimehe, ja kasutan... / nuhvli - oma nutika abimehe - ja kasutan...
Kontrollsüsteem oli leebe üleliigsete reavahetuste, tühikute ning erinevate jutumärgivormide suhtes.