Nemtsovi mõrv on "Venemaa viimaste aastate tähelepanuväärseim poliitilise mõrv", ütlesid saadikud resolutsioonis, hoiatades, et Kremli propaganda on Venemaad muutmas "riigiks, mida iseloomustavad repressioonid, viha õhutamine ja hirm".

Parlament nõuab Venemaa osalust Ukraina konfliktis uurinud Nemtsovi mõrva sõltumatut rahvusvahelist uurimist. Saadikud avaldavad austust Boriss Nemtsovile, "kelle elu oli pühendatud Venemaa demokraatlikumaks, majanduslikult edukamaks ja avatumaks muutmisele ning Venemaa kindlale partnerlusele oma naaber- ja partnerriikidega."

Sotsiaaldemokraadist Eesti eurosaadik Marju Lauristin rõhutas otsest Vene võimuladviku vastutust Nemtsovi mõrva eest. "Boris Nemtsovi surma kaassüüdlane on Putini valitsuse vihameelset hüsteeriat tekitav propaganda. Seetõttu on tähtis et ka Euroopa Parlamendi resolutsioon tunnistab mõrva laiemat konteksti. Need kes Euroopa Liidus ei võta praegust ohu tekkimist tõsiselt ainult julgustavad Putini valitsust. Euroopa Liit peaks käivitama meetmeid et vastata Venemaa propaganda kanalite ülemaailmsele poliitilisele ajupesule," sõnas Lauristin.

Roheliste fraktsiooni liikmest Indrek Tarandi sõnul on Venemaa alati maha mänginud oma võimalused demokraatliku ühiskonna arendamiseks. "Nii oli see 1905. aastal, 1917. aasta veebruaris ning 1990ndate lõpus. Nemtsovi mõrvamine Kremli ladviku loodud ühiskondlikus atmosfääris annab viimase hoobi selle riigi ja rahva tulevikusuutlikkusele. Kahju. Väga kahju, sest see rahvas vääriks paremaid valitsejaid," rääkis Tarand.

Täna heakskiidetud resolutsiooniga mõisteti samuti hukka asjaolu, et Vene ametivõimud ei lubanud mitmel Euroopa Parlamendi liikmel ja mitme riigi delegatsioonidel Venemaa Föderatsiooni territooriumile siseneda, mille tõttu nad ei saanud Nemtsovi matustel osaleda.

Euroopa Parlament nimetas kahetsusväärseks, et viimase aja sündmused näitavad Venemaa vastandumist toimivale demokraatiale ja kutsuvad Venemaa ametivõime üles lõpetama nii poliitilise kui ka kohtuliku surve, repressioonid ja ähvardused opositsiooniliidrite, kodanikuühiskonna esindajate ja sõltumatu meedia vastu.

Lisaks avaldati heakskiidetud avaldusega toetust Venemaa demokraatlikele jõududele, kes taotlevad avatud ühiskonda ja kavakindlaid reforme.

Euroopa Liidu liikmesriikidelt aga nõuti Venemaa suhtes välja ühtse poliitika väljatöötamist.