Ukraina julgeolekuteenistuse direktori nõunik Markijan Lubkivski teatas seda oma Facebooki lehel, vahendavad Ukraina portaalid Unian ja Censor.

"Ukraina julgeolekuteenistus on saanud usaldusväärset infot, mis kinnitab Venemaa Föderatsiooni kaitseministri kindralkonna osalust Ukraina-vastases militaarses agressioonis vahenditega, mis on suunatud Venemaa salateenistuse tegevusele Donetski regioonis, eriti nn. DNR-i terroristide tegevusele," kirjutas Lubkivski avalduses.

SBU juhi nõunik täpsustab, et detailsemalt on nad teinud kindlaks Venemaa Föderatsiooni kodaniku, kelle kutsung on Alagir ja kes juhib alates 2015. aasta jaanuarist Donetskis separatistidega seotud erinevaid operatsioone.

"Me räägime kindralmajor Aleksei Zavizienist, sündinud 13. mail 1965 Narva linnas (Eestis)," kirjutab SBU juhi nõunik.

Zavizien on lõpetanud 1986. aastal Tšeljabinski kõrgema tankikomandöride kooli ning 1997. aastal Malinovski sõjaväeakadeemia. Ta teenis Trans-Baikali sõjaväepiirkonnas kuni 1986. aastani. Samuti on tal väidetavalt sõjaoperatsioonide kogemus Tšetseeniast, kus ta juhtis 15. motoriseeritud laskurite rügementi. Lisaks on Zavizien teeninud erinevates Venemaa ja Tadžikistani sõjaväebaasides.

SBU teatel kuuluvad Alagiri ülesannete hulka praegu aga suurtükiväe, raskerelvastuse ja sõjaväelaste kamandamine Donbassi regiooni võtmekohtades toimuvates operatsioonides.

"Tema juhtimise all on läbi viidud mitmed verised rünnakud, eriti Kramatorskis ja Mariupolis," teatas SBU.

SBU teatab ka, et Zavizieni võib varsti välja vahetada kindralmajor Andrei Guruljev.