"Ma arvan, et peab olema kriitiline, aga mitte liiga kriitilie. Vigu leitakse ikka. Ja nagu nägite, oli mitmel korral vaja kokku kutsuda komisjon, et kontrollida, kas oli viga tehtud numbri parandamisel või oli midagi maha kriipsutatud. Olid ka hooletusvead läbi lastud nagu näiteks teise pitsatijälje mittekontrollimine või ei märgatud, et sedeli pöördel oli kandidaadi number kirjutatud. See ei ole korrektne ka valija poolt, aga komisjon oleks pidanud lugema need hääled ka kehtivaks," rääkis Sepp Delfile ja Eesti Päevalehele.

Sepa sõnul avastati täna seitse viga veel, neist kolm olid numbrite tõlgendamised. "Aga on seda palju või vähe, andku sellele hinnang keegi teine," lisas Sepp.

Kõige põhilisema veana tõi aga valimiskomisjoni esimees välja selle, et inimene kirjutab oma numbrit mitu korda. "Aga kas läheb samamoodi kui esimesel korral? Kust lõppeb kolm ja algab üheksa? Ega meie komisjonis pole käekirjaeksperte, kes oskaks neid üheselt tõlgendada. Siin on tõlgendusi paraku rohkem," rääkis Sepp.

Ta selgitas veel, et on mõned selged reeglid, aga on päris palju sellist, kus komisjonil tuleb ise otsustada. Sepa sõnul on tõlgendamisruumi päris palju, eriti kui vaadata üksikuid juhtumeid.

"Mõned asjad elus juhtuvad. Minu jaoks on kõige tähtsam see, et tulemus mille me nüüd saime, on nüüd kõigi poolt üheselt arusaadav ja ma loodan, et seda ei vaidlustata," lisas Sepp.

"Mina ennast siin halvasti ei tunne, tunneksin halvasti siis, kui kuskil oleks midagi susserdatud või tahtlikult valesti tehtud," ütles Sepp lõpetuseks.