„On olemas „mahalaskmisnimekiri“, kuhu on peale Boriss Nemtsovi kantud Aleksei Venediktov, Mihhail Hodorkovski ja Sobtšak. Tõenäoliselt töötab iga selle nimekirja tegelasega mitte üks grupp, vaid nagu on tavaks Tšetšeenia killeritel, vähemalt kaks – niinimetatud tender,“ kirjutab Novaja Gazeta.

Artikli autori sõnul öeldi Venemaa presidendile mitmete Nemtsovi mõrva toimepanijate ja korraldaja nimed ning tegemist ei ole üldsegi mitte Zaur Dadajeviga. Nemtsovi mõrva arvatav organisaator on Novaja Gazeta teatel keegi major Ruslan.

„Tema perekonnanimi on presidendile teada ning pärast kuulati ta esmaspäeval Groznõis üle, laskmata mingeid lekkeid pressi, kuid vihjates, et Ruslani lähedane sugulane on kõrgetasemeline Tšetšeenia jõuametnik. See perekonnanimi on teada ka meile, aga me ei hakka seda nimetama, pidades meeles süütuse presumptsiooni. Ja üldse, perekonnanimi on teada juba kümnetele, kui mitte sadadele siseministeeriumi, föderaalse julgeolekuteenistuse ja uurimiskomitee töötajatele,“ kirjutab Novaja Gazeta.

Novaja Gazeta kinnitab, et Ruslan teenis kunagi pataljonis Sever ning teda autasustati korduvalt. Praegu kahtlustatakse Nemtsovi tapmises ametlikult sisevägede pataljoni Sever endist ülema asetäitjat Dadajevit ja sama üksuse sõdurit Beslan Šavanovit.