Hammondi sõnul on ta huvitatud Venemaa presidendi siseringi rikkuste avaldamise ideest, et häbistada neid oma rahva ees, kirjutab Daily Telegraph.

Hammond hoiatas, et Putin moderniseerib kiiresti Vene relvajõude ning Venemaa püüe destabiliseerida Ida-Euroopat on suurim eraldiseisev oht Suurbritannia rahvuslikule julgeolekule.


Hammondi sõnul peab Suurbritannia nüüd leppima sellega, et jõupingutused Venemaale õiguspärase koha pakkumiseks külma sõja järgses maailmas on tagasi tõrjutud.

Putini õukonna rikkused on läbipaistmatud, kuid ulatuvad kahtlemata kümnetesse miljarditesse dollaritesse, mida hoitakse offshore-arvetel ning Londoni ja New Yorgi kinnisvaras.

Küsimusele, kas Putini siseringi „huvitavate“ finantstehingute avaldamine Briti valitsuse poolt võib kõne alla tulla, vastas Hammond, et võib.

„Kui me räägime edasistest sammudest, mida me võime astuda surve suurendamiseks Venemaale, siis üks suundi, mida me regulaarselt üle vaatame, on strateegiline kommunikatsioon: kuidas saame me edastada Vene rahvale ja inimestele, et Venemaa püüab mõjutada seda, mis tegelikkuses aset leiab? See on huvitav mõte ja ma kannan hoolt, et strateegiliste komminikatsioonide inimesed mõtlevad selle üle täpsemalt,“ ütles Hammond.

Suurbritannia peaminister David Cameron on välja pakkunud, et BBC eelarvet tuleb suurendada, et aidata vene- ja ukrainakeelsel teenistusel paremini Vene telepropagandale vastu seista.