Häirekeskus sai kell 13.27 teate, et Tartu linnas Eedeni kaubanduskeskuse taga on läbi kanali jää vajunud kaks inimest.

Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Astra Pintson-ütles Delfile, et päästjad tõid uppumisohtu sattunud teadlased koos neil kaelas rippuva tehnikaga veest ära ja andsid nad kiirabile üle.

Esimesena jõudsid abivajajateni lõunalt tulnud Lõuna päästekeskuse reageerimisbüroo töötajad. Nad märkasid mööda Sõpruse silda sõites kaldast kümne meetri kaugusel läbi jää vajunud inimesi. Kuna neile teadaolevalt ühtegi veepäästeõppust parasjagu käimas ei olnud, kiirustasid nad kohe kanali äärde.

Spetsialistidena teadsid nad kohe, kuidas käituda – abivajajatele visati autos olnud pikendusjuhe, millest vees olijad said kinni haarata. Samal ajal jõudsid sündmuskohale Annelinna päästjad, kes veepäästevarustust kasutades tõid jääsupis olnud mehe ja naise kaldale. Veest päästeti ka inimestel kaasas olnud uurimistööks kasutatud aparatuur.

Kiirabi viis kannatanud tervisekontrolliks haiglasse.

Pintson-Käo märkis, et jääle minek on kevadiste ilmade tagajärjel muutunud väga ohtlikuks. "Üldiselt on jää muutunud väga hapraks ja väga ohtlikuks ja muutub tundidega – kui hommikul võis jää veel kanda, siis enam ei pruugi," sedastas Pintson-Käo.

"Lapsevanematel palume lastele selgitada nõrgale jääle mineku ohtusid ning kalameestel lõpetada hooaeg enne õnnetuse juhtumist."