Islamiriigi häkkerid käisid Rabarocki kodulehel ning jätsid sinna audiovisuaalse araabikeelse sõnumi ning ingliskeelse rea "Hacked by Islamic State (ISIS).

Sama saatus tabas ka Solarise keskuse veebilehte, mille päisesse jätsid häkkerid sarnase sõnumi. Täna hommikul 8.15 paiku eemaldati häkkerite sõnum Solarise kodulehelt.

Islamiriigi häkkerid on ka varem mitmetes riikides jätnud suvaliste ettevõtete kodulehtedele oma sõnumeid. Viimase 24 tunni jooksul on täpselt samasugused sõnumid nagu Rabarocki ja Solarise kodulehel ilmunud näiteks USAs kahe Cincinnati restorani, Long Islandil asuva ajaloolise hotelli Montauk Manori, aga ka Prantsusmaal tegutseva jalgrataste laenutuse Velib ja Itaalias Toscana demokraatliku partei lehekülgedele.

Mullu sügisel teatasid pühasõdalased internetis, et teevad jõupingutusi ulatusliku küberrünnaku korraldamiseks USA vastu, milleks nii Islamiriigi kui ka Al-Qaida juhid värbavad IT-ekspertidest äärmuslasi.

Islamiriik kuulutas avalikult oma plaane luua „küberkalifaat“, mis oleks kaitstud pühasõdalaste loodud krüpteerimistarkvaraga ning mille varjust nad loodavad korraldada häkkerite ja viiruste rünnakuid USA ja teiste lääneriikide vastu.

Delfi lugeja, anna teada, kas oled häkkerite tegevusega kokku puutunud ka mõnel teisel veebilehel. Kirjuta või saada ekraanitõmmis aadressile rahvahaal@delfi.ee või vihje@delfi.ee
Solarise koduleht häkkerite rünnaku all