Natsi-Saksamaa üheks sümboliks oli kotkas haakristiga. Kui kotkas vaatas paremale (st üle oma vasaku õla) oli see natsipartei sümbol, kui vasakule, siis oli see riigi sümbol. Avi käel oleva kotka küüniste vahel pole haakrist, vaid pigem saksa raudristile sarnanev sümbol.

Avi ise ei soovinud kommenteerida, millise sümboliga on tegemist. "Te üritate praegu mingit probleemi urgitseda? See on puhtalt minu isiklik asi. See ei puuduta kellegi asja. Kui keegi on juhuslikult teinud pildi sellest, siis see on kellegi halb soov. Ma saan aru küll, kuhu see jutt tüürib, niiöelda jama toota, ma ei anna mingisuguseid kommentaare, see on täiesti labane, mida te teete," ütles Avi ja lõpetas kõne.

Avi kõrval olev mees on EKRE juhatuse liige Ruuben Kaalep. Foto on tehtud teadmata ajal toimunud Eesti ja Läti rahvuslaste ühisel saunaõhtul.

Kotkas on nii Saksamaa kui paljude teiste riikide üks levinuimaid sümboleid, mida kasutatakse väga erineval moel. Natsid olid vaid ühed kotka ja risti sümboolika kasutajaid. Avi tätoveeringule on üsna sarnane näiteks Berliinis Brandenburgi väravate hobukaariku juhi saua tipus olev kotka kujutis, kus kotkas hoiab oma küüniste vahel raudristi. Brandenburgi väravate kotkas on aga natuke teistsugune, tema peas on kroon ja tema tiivad on suunatud üles, sellal kui Avi tätoveeringul pole kotka peas krooni ja kotka tiivad on suunatud allapoole.

Natsisümpaatiaga liikumised kasutavad tihti mõnevõrra moonutatud natsisümboolikat, et segada vett ja väita, et nad pole neonatsid.