Süüdistuse järgi üüris Helin Vaasas asuvat korterit Eestist pärit prostituutidele. Korteriüür oli 600 eurot nädalas või 25 000 eurot aastas, vahendab MTV.

Prokuröri väitel oli Helin asjas keskne figuur, kes pakkus korterit aktiivselt prostituutidele, hoolitses naiste sõidutamise eest Vaasa raudteejaamast korterisse, andis neile juhtnööre ning võttis vastu üürimaksed.

Selline tegevus kestis pikka aega, oli märkimisväärse ulatusega ning korterit üüriti välja veel ka kriminaaljuurdluse ajal. Korterit üüriti prostituutidele 2012. aasta juunist kuni 2014. aasta aprillini.

Süüdistus on esitatud ka kahele naisele, kellest üks oli korteri nö perenaine. Teine koostas prostituutidele töögraafikud ja mõtles neile välja legendi, et tegevus ilmsiks ei tuleks. Üks naistest on Eesti venelane.

Kuritegelikku tulu on kokku saadud 68 000 eurot.

Endine Põlissoomlaste esindaja linnavolikogus Helin on olnud varem Soomes avalikkuse tähelepanu all muu hulgas oma natsisümpaatiate tõttu.

Helin kinkis kohalikule neonatside klubile Hitleri-teemalise kella. Selle pärast tegi Põlissoomlaste Vaasa linnavolikogu fraktsioon Helinile 2013. aastal hoiatuse.

Kui MTV uudistesaade 2013. aasta augustis Helinile esitatud kupeldamiskahtlustest rääkis, teatas ta veidi pärast seda, et lahkub Põlissoomlaste fraktsioonist ja asutab oma fraktsiooni. Nüüd on ta Fraktsioon Helini nimelise fraktsiooni ainus liige.