Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut valiti riigikokku ja tema soov on riigikokku minna. See tekitab Keskerakonnale vajaduse leida tema asemele uus inimene Tallinna linnavolikogu juhiks.

"Eks sellistel puhkudel on inimeste paigutamine riigi tasandile ja Tallinna tasandile oluline ja seda jälgitakse, aga usun, et leiame Tallinnasse väärika volikogu esimehe, kui peaksin riigikokku minema," rääkis Vitsut.

Riigikokku valitud abilinnapea Mihhail Kõlvart tahab jääda abilinnapeaks, kui Keskerakond ei pääse valitsusse, nagu on esialgu tõenäoline.

Kõlvarti asendusliige riigikogus oleks sel juhul Kristiine linnaosavanem Andrei Novikov. Kui tema ei lähe, siis oleks tema asendusliige Põhja-Tallinna linnaosavanem Karin Tammemägi. Tema loobumise korral oleks aga asendusliikmeks Haabersti linnaosavanem Marek Jürgenson.

Savisaar ise otsustab riigikokku mineku alles erakonna volikogu ajaks 17. märtsil. Varem on ta riigikogu mandaadist loobunud, et töötada linnapeana. Savisaare asendusliikmena saaks riigikokku Jaanus Karilaid.

Lasnamäe linnaosavanem Olga Ivanova on samuti teatanud soovist minna riigikokku ja talle on siis vaja leida asendaja.