"Jaak Madison on äärmiselt tubli inimene, põhimõtteliselt meie erakonna wunderkind," sõnas Helme Kuku raadiole antud intervjuus.  "23aastaselt parlamenti saada, see ei tule tühja koha pealt, erakonnas, mis oli enne riigikoguväline. Ta on töökas, ta on tark, aus ja korralik inimene, kes on praegu lihtsalt võetud ette ja tümitatakse asja eest, kus asja ei ole," ütles EKRE juhatuse liige.

"Noor inimene arutles poliitika ja majanduse üle kahe maailmasõja vahel ja ei võtnud vasakpoolsete dogmaatilist hoiakut, et kõik on absoluutselt vale, mis tol ajal tehti, vaid arutles, et seal oli ka seda-teist, mis tehti õigesti või mis andis tulemust. Inimene, kes tol ajal veel poliitikas ei olnud, loomulikult ei jälginud oma sõnakasutust ja ei järginud poliitkorrektsust sellisel moel, et tänasel päeval ei saaks sealt midagi välja otsida kui väga urgitseda tahta," selgitas Helme.

Helme hinnangul on Madisoni blogipostituse teema tõstatamise puhul tegu küünilise hüsteeriaõhutamisega. "Üritatakse suhteliselt otsitult ja meelevaldselt meile külge keevitada mingit natsilembust või fašismilembust ja rassismi. Sellel laimukampaanial on selge eesmärk teha meid nö salongikõlbmatuks, tümitada meid ära käimas olevate koalitsioonikõneluste käigus," rääkis Helme.

Helme kinnitas, et EKRE ei ole mitte mingil juhul nõus selliste süüdistustega. "Me oleme konservatiivne rahvuslik erakond, kellele on täiesti vastuvõetamatu totalitaristlik mõtteviis," märkis ta.

Eile kerkis avalikkuse ette EKRE ridades noorima saadikuna riigikogusse pääsenud Jaak Madison paari aasta tagune blogipostitus, kus noorpoliitik arutleb "vääriti mõistetud" fašismi ja natsionaalsotsialismi "positiivse poole" üle.