Endistest sportlastest sai kõige enam hääli Reformierakonda kuuluv sõudja Jüri Jaanson (1327), kümnevõistleja Erki Nool teenis 1021 häälega „hõbemedali“. Ent see riigikogust välja jäänud ja kodupartei tulemuses pettunud olümpiavõitjale lohutust ei pakkunud.

„Uskusin, et 2000 häält ikka kogun,“ tunnistas Nool, kes arvab, et vaid 14 kohta teeninud IRL tegi oma kampaanias põhimõttelisi vigu. „Kui päris aus olla, siis kogu erakonna foon läks allamäge. Eks siin ole sama loogika nagu spordis: kui tulemus on kehv, siis järelikult tehti midagi valesti. Arvan, et meie kampaania oli ebaõnnestunud, tegime valesid käike.“

Noole arvates rõhuti kampaanias liigselt ühele persoonile, samal ajal kui akadeemikud ja muud tuntud tegijad jäid tagaplaanile. „Kui keegi nokdauni löödi, siis IRL. Juba novembris ukselt uksele käima hakates võis mõista, et Juhan Parts ei ole kõige armastatum peaministrikandidaat. Ohumärgid olid õhus, kuid midagi ei muudetud. Seekord läks see kampaania vett vedama. Samas leian, et raputuseks võib see meile päris hästi mõjuda,“ rääkis Nool.

Millega nüüd ise tegelema hakkad? „Mul pole tänasel hetkel plaani. Saab näha,“ jäi Nool vastuse võlgu. Äkki pöördud näiteks treenerina tagasi spordi juurde?

„Arvan, et treeneritööd jätkan ka edaspidi hobikorras. Käin praegugi nädalas paaril korral oma kergejõustikukooli poistele teivashüpet õpetamas.“