Kevadistel europarlamendi valimistel üksikkandidaadina 10 000 häält teeninud Tanel Talve kandideeris Sotsiaaldemokraatliku erakonna ridades Jõgeva - ja Tartumaal ning kogus 2294 häält. Sellega teenis ta ka ringkonnamandaadi. „Ma olen sellega väga rahul, just seetõttu, et see ei tulnud nibin-nabin vaid sain nii kindlalt riigikokku sisse,“ rääkis ta.

Talve enda jaoks väga hea tulemuse paneb ta aga raske töö ja sihikindluse arvele. "Kui vaadata teisi tuntud telenägusid ning nende tulemusi, siis kindlasti vaid selle najal liugi ei saanud lasta," kommenteeris ta, kas häältesaaki võib pidada Talve pika teletöö tulemiks. "Üldsegi ei usu ma, et peaks üle tähtsustama inimese isikut vaid ikka neid ideid, mida ta kannab," lisas Talve.

Samas on Talve enda sõnutsi juba piisavalt vana, et mitte poliitika ja eesootava töö kohta endale illusioone seada. "Ma tean väga hästi, et vaid üksi minnes ja jalaga ust lahti lüües ei saavuta midagi, kõige suurem rõhk peab olema ikka koostööl ning ma loodan, et ka minu arvamusest ja mõtetest on eesootavatel koalitsioonikõnelustel mingi kaal," rääkis ta.

Talve hinnangul on tema peamiseks eesmärgis riigikogus ikkagi riigireformi täideviimine ehk riigiaparaadi korrastamine ning selle võimekuse suurendamine. "Seda ma luban, et niisama istuma ma sinna ei lähe ja enda ideede eest seisan väga tugevalt," lisas ta.