Kahtlusalused vahistati kuues Hispaania regioonis, teatas valitsus. Asja uurimisele lähedal seisev allikas teatas, et tegemist on Vene-meelsete ja ideoloogia poolest vasakäärmuslike isikutega, vahendab The Local.

Teadetekohaselt inspireerisid hispaanlasi kodusõjaaegsed rahvusvahelised brigaadid, kuhu kuulusid erinevatest riikidest pärit vabatahtlikud, kes võitlesid vabariiklaste poolel Francisco Franco juhitud jõudude vastu.

Kahtlusalused vahistati Astuurias, Kataloonias, Extremaduras, Murcias, Navarras ja Madridis.

20. ja 30. eluaastates mehed on kõik seotud kommunistlike organisatsioonidega ning saanud toetust Vene-meelselt Euroopa liigalt, teatas Hispaania ajaleht El País.

Politsei teatel tuvastati meeste isikud fotode järgi, mis nad on üles pannud sotsiaalmeediasse, millel nad poseerivad sõjavarustusega.

Hispaania võimud ei ole avaldanud vahistatute nimesid ega kinnitanud, kas nende käes on ka mehed, kes astuvad üles ühes videos. Selles esinevad nimelt 27-aastane Rafael Muñoz Pérez ja 22-aastane Ángel Davilla-Rivas, kes räägivad viletsas inglise keeles, et see, mida näidatakse Hispaania ja Ameerika televisioonis ei ole tõsi.

„Seal inimesed pole terroristid, pole kurjategijad, nad ainult kaitsevad oma kodusid ja perekondi,“ ütleb Muñoz Pérez videos.

Vahistatuid süüdistatakse inimeste tapmises osalemises, relvade ja lõhkeainete omamises ning Hispaania huvide vastaselt tegutsemises konfliktis.