Oma saunasõidu ajal vaatasin ringi ning tundsin kaasa kodanikele, kes olid end üleni talveriietesse mähkinud. Ise riietusin heale ilmale vastavalt kergelt ja kevadiselt. Paraku ei suutnud ka kevadine rüü mind säästa üleni märjaks higistamisest paljukiidetud loodusele kasulikus ühistranspordis. Sõidu lõpuks soovisin juurde ainult ühte head kasevihta, mis kogemusele punkti oleks pannud.

Sarnane ülekütmise kogemus pärineb ka Pärnu ühistranspordiga liiklemise aegadest. Seal olid juhid justkui kokku leppinud, et kibedate külmade ajal nemad bussis kütet peale ei keera, küll aga keeravad nad radiaatorid huugama siis, kui kevad juba käes.

Ega suvelgi bussiga liiklemine palju nauditavam pole. Siis tõstavad oma käed need kodanikud, kes higipulgast kuulnudki pole, haaravad sinu näo kohal laealusest kinnihoidmise pulgast kinni ja lasevad odööril maad võtta. Õnneks püsisid kodanikel seekord ikka vammused seljas ja vähemalt lõhnarünnakust olin ma oma ökoloogiliselt kasulikul reisil prii. Head sauna, kallid ühistranspordi kasutajad!