Tallinna sotsiaaldemokraadid esitasid politseile süüteoteate selle kohta, et kesklinna valitsus maksis kinni linnaosavanem Alar Nääme Valgas toimunud valimisürituste arved. Endine Valga abilinnapea Nääme kandideerib riigikogu valimistel just Valgamaa, Põlvamaa ja Võrumaa valimisringkonnas.

Riigiprokuratuur kommenteeris, et kaitsepolitseiamet alustas kuriteoteate alusel kriminaalmenetlust, et selgitada välja, kas Tallinna linnavalitsuse juhtimisülesandeid täitvad ametnikud on pööranud neile usaldatud võõra vara ebaseaduslikult enda või kolmanda isiku kasuks.

"Kui kuriteoteates on selgelt välja toodud võimalikule kuriteole viitav informatsioon, siis peavad uurimisasutus ja prokuratuur kontrollima selle paikapidavust. Kriminaalmenetlust alustati karistusseadustiku omastamist käsitleva paragrahvi alusel," teatas Tammai.

Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraatide esimees Anto Liivat kommenteeris, et sedavõrd kiiresti kriminaalmenetluse alustamine Nääme tegevuse uurimiseks näitab Tallinna linnas toimepandavate rikkumiste tõsidust.

"Keskerakonna poolt tallinlaste raha süstemaatiline kasutamine parteipropagandaks on ületanud igasugused piirid ja vajab avaliku hukkamõistu kõrval ka õiguskaitseorganite adekvaatset sekkumist," põhjendas Anto Liivat, miks tegi ta politseile selle kohta avalduse.

"Lootsin, et Alar Nääme värske linnaosavanemana tunnistab oma eksimust ja allumist partei diktaadile ja kannab raha linnakassasse tagasi. Tegelikult on aga linnaosavanem asunud kahetsusväärsel moel vassima ja asunud oma teguviisile õigustusi leidma," lisas Liivat.