President Toomas Hendrik Ilves oma kõnes suuniseid valimistel valiku tegemiseks ei andnud. "Ma arvan, et Eesti riik areneb edasi Eesti rahva tahte järgi. Tõenäoliselt läheb pilt Toompeal natuke kirjumaks, kui ta seni on olnud, ja ma arvan, et see on hea," ütles Kiviberg, kelle sõnul on uues riigikogus usutavasti rohkem kui neli erakonda.

Kiviberg usub, et enamik, kes pürgivad riigikokku, tahavad midagi meie riigi ja rahva jaoks paremaks teha.

Vabariigi aastapäeva kontsertist rääkides ütles Kiviberg, et see meeldis talle väga, ning märkis, et see oli tugeva kontseptsiooniga. "Mart Koldits on tugev lavastaja," kiitis Kiviberg.

"Marko Mäetamm oli kunstnikuna väga julge valik. Alguses tekitas kujundus küsimärke pea kohale, aga kui hakata mõtlema, millistel aegadel me elame, siis multifilmilik ja lasteaia mängutoalik kujundus toob meid tabavalt päris maailma tagasi. Muretsemisega ei lähe midagi paremaks, tegutsemisega läheb paremaks."

Presidendi kõnest jäi Kivibergile kõrva mitu asja. "Meeldis väga see mõttekäik tõe ja vale vahekorrast, kuidas tõdesid võib olla mitu ja valede paljastamiseks on vaja palju teadmisi," rääkis Kiviberg.

"Lähenemine, et tõde on võimalik kinnitada ja valet ümber lükata läbi tõestuste, on üle toodud ka demokraatiasse. Riik ei pea meile olema lapsehoidja ega hooldaja, mina istun nina vingus – seda suhtumist tuleb raputada."