Järgnevalt on välja toodud mõned silmapaistvamad valimislubadused. Tähelepanelikum lugeja võib ehk märgata, et nii mõnedki programmi kirjapandud tõotused kõlavad tänaste valimiste eel tuttavalt. Artikli lõpus on ka pikem valik tollaseid valimislubadusi.

Isamaa ja Res Publica liit

Värskelt möödunud aastal (2006) käed löönud Isamaa Liit ja Res Publica tahtsid alustada mitmeid riiklikke programme. Näiteks "Ajud koju!", mis pidi andma "välismaal töötavatele teadlastele kaasaegse infrastruktuuri loomisega motivatsioon kodumaale tagasi pöörduda." Või siis "Arvuti igale lapsele!", millega pidi iga üheksanda klassi õpilane endale sülearvuti saama. 

Tallinna südalinna lubati rajada Vabadussõja võidusammas ning internetti vastastikuse abistamise ajaveeb, "kus on võimalik teada anda sellest, mis omal üle, kuid mis teistele ära võib kuluda." Kaheksa aastat tagusest valimisprogrammist võib lugeda ka täna väga tuttavana kõlavat mõtet, vanemahüvitise fondi, mille abil tuleb riik appi neile üksikvanematele, kel elatisraha saamisega probleeme tekib.

Loomulikult lubati suuremaid toetusi suurperedele, vastsetele isadele, puuetega inimestele, lastekodu ja kasuperede lastele (nn ellu astumise toetus 12 000 krooni), pensionäridele. Aga ka suuremat palka õpetajatele, arstidele, õdedele.  

Keskerakond

Keskerakonna kampaaniast leiab punkti, mis tänagi palju kõneainet pakkunud: lubati luua eraldi venekeelne avalik-õiguslik telekanal. Niisamuti propageeriti ka munitsipaalkorterite ehitamist, kusjuures "korterite jagamisel on määravaks kriteeriumiks laste arv perekonnas". 

Ka Keskerakond ei unustanud õpilasi, kuid nemad panustasid reisidesse, lubades maksta kinni põhikooliõpilaste Ermitaaži külastuse ja abiturientide Louvre'i piletid.

"Toome Eesti sõdurid 2007. võidupühaks Iraagist koju." Nii seisab 2007. aasta kevadel esitatud programmis.

Palgakõrgendust lubati õpetajatele, õppejõududele ja teadlastele, politseinikele ja päästjatele, sotsiaal- ja tervishoiutöötajatel, kultuuri- ja sporditöötajatele, tolli- ja maksuametnikele ning piirivalvajatele ja kaadrikaitseväelastele. Lisaks ka esimesse klassi minejatele 5000 krooni, kuni kolme aastaseks saavate laste eest 3000 krooni kuuraha.

Rahvaliidu programm on küllalt sarnane teistega - õpetajad, politseinikud, pääste- ja kiirabitöötajad saavad palka juurde, pension kasvab ning raha peaks jääma veel rohkem kätte neil, kes aastas 60 000 krooni (ehk 4000 krooni suurust kuupalka) teenivad. 

Mokkamööda võis olla Rahvaliidu perspektiiv tudengitele: lubati kuupalka bakalaureuseõppes 2000 ja magistriõppes 3000 krooni. Tööga võrdsustati ka lastekasvatamine. Iga täisealiseks kasvatatud lapse eest lubati ühele vanematest kolme lisapensioniaastat.