Briti kaitseministri Michael Falloni sõnul on reaalne oht, et Vladimir Putin algatab salaoperatsioonid Balti riikide destabiliseerimiseks.

Falloni mõte oli Mikseri hinnangul, et NATO on teadlik Venemaa ekspansionistlikest plaanidest laiendada oma mõjusfääri. Samas me teame, et NATO on tugev ja ühtne ja venemaa plaanid ei täitu ja NATO saab oma tegevusega Venemaad heidutada. Sarnase sõnumiga tuli Mikseri sõnul hiljuti välja NATO eelmine peasekretär Anders Fogh Rasmussen.

Peaminister Taavi Rõivas kommenteeris, et kui me oleme ise targad ja teeme õigeid valikuid, kui arandame välja kaitseväe võimekust ja toetame liitlaste saabumist siia, siis ei õnnestu ühelgi välisvaenlasel meid kuidagi üllatada ega kahjustada.

"Väga palju sõltub meist. Oleme kindlad et meie heidutus on piisav ja astume samme, et heidutust veel paremaks teha. Kindlasti ei tasu karta, et kohe puhkeb sõda. Julgeolekuolukord meie ümber pole stabiilne, aga liitlaste toel ja oma jõul saame hakkama," ütles Rõivas.

Mikser ütles, et eelmise aasta Krimmi hõivamise järel muutus "hübriidsõda" samasuguseks moesõnaks nagu mõne aasta eest oli termin "asümmeetriline". Hübriidsõjaks peetakse sõjaliste meetodite ühendamist mittesõjalistega, nagu küberrünnakud, infosõda, majanduslik survestamine ja muu taoline.

Mis Eestit puudutab, siis Eesti on juba kokku puutunud nii küberrünnakute, propagandasurve kui majandusliku survestamisega, mille viimaseks näiteks on Venemaa vastusanktsioonid põllumajandustoodetele.

Need teod ei piirdu üksnes Balti riikidega, sest Venemaa provokatiivset tegevust õhuruumis või merel on nähtud ka Suurbritannia piiride lähedal ja kaugemalgi.

Üheks Venemaa tegevuse eesmärgiks on Mikseri sõnul kindlasti liitlaste ühtsuse murendamine, külvates segadust ja tekitades kahemõttelisi olukordi. Venemaad heidutab liitlaste ühine, koordineeritud tegevus.