Eelmisel nädalal korraldasid Põhja prefektuuri narkopolitseinikud Tallinnas tänavadiilerite tabamiseks järjekordse tänavaoperatsiooni. Kahe päeva jooksul pidasid politseinikud kinni 16 isikut, keda kahtlustatakse narkootiliste ainete käitlemises. Neist kuus on varem narkokuritegudes karistatud.

Politseinikud võtsid kinnipeetutelt ära suures koguses tõenäoliselt narkootilist ainet, seal hulgas ligi 65 grammi amfetamiini, 110 doosi fentanüüli, 28 ecstasy tabletti ja 160 doosi jagu kanepi kahtlusega ainet. Lisaks leiti ühelt kinnipeetult hulgaliselt keelatud psühhotroopseid ravimeid. Läbiotsimiste käigus võeti kahtlustatavatelt ära ilmselt kriminaalsel teel teenitud sularaha ning töötlemata vääriskive, mille päritolu ja väärtuse selgitab välja uurimine.

Põhja prefektuuri narko- ja organiseeritud kuritegude talituse juht Leho Laur tõdes, et politsei pöörab võrdselt tähelepanu nii rasket sõltuvust tekitava fentanüüli kui ka näiliselt, kuid eksitavalt vähem ohtlikumaks peetava kanepi leviku tõkestamisele.

"Narkopolitsei võitleb narkokuritegudega igal tasandil – alates tarvitajatest ning tänavamüüjatest kuni organiseeritud grupeeringuteni välja, et takistada nii keelatud aine kui ka narkokuritegudega seotud teiste kuriteoliikide levikut,“ ütles Laur.

Narkoüksus korraldab regulaarseid tänavareide kolmandat aastat ning nendega jätkatakse tänavugi. Eelmisel aastal korraldas üksus seitse sellist operatsiooni, mille tulemusel peeti kinni 53 isikut ning võeti ära üle 1500 grammi erinevaid narkootilisi aineid.

Eelmisel aastal pidasid Põhja prefektuuri narkopolitseinikud kinni ca 300 narkokuritegudes kahtlustatavat. Aasta jooksul võeti kurjategijatelt Harjumaal ära üle 270 kg erinevaid narkootilisi aineid, kõige enam korgijoogina tuntud GHB-d ja selle analooge, samuti amfetamiini ja kokaiini.