Hea valimistava valvur Toomas Mattson nimetas toimuvat Keskerakonna valimiskampaaniaks ja viitas, et see käib maksumaksja raha eest.

Tuuri korraldamise eest maksab Tallinna linna finantseeritud SA Tallinna televisioon oma eelarvest. "Tallinna TV tasub lauljate ja pillimeeste honorari ning saalide rendi, mille kogumaksumus neljas võttepaigas on ca 18 000 eurot," ütles Delfile Tallinna TV juhatuse liige Toomas Lepp.

Täpsemat infot tuurile tehtavate kulutuste kohta Lepp ei jaga. "Nii nagu on tavaks ERR-is või ka muudes telekanalites Eestis, on üksikute programmiosade maksumus konfidentsiaalne ka Tallinna TV-s."

Kontserdituuril võtavad sõna Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja Rahvarinde muuseumi direktriss Helen Lausma-Saar, keda on viimasel ajal sageli Savisaarega koos näha olnud.

Veel esineb tuuril Poska asjatundjana ja tema sünnikoha mälestuse jäädvustajana Asta Leiten. Jaan Poskast ja Eesti Vabariigist räägivad Siret Kotka, Anneli Ott ja Jaanus Karilaid.

Kontsertsalvestustel esinevad Estonia teatri solistid Jassi Zahharov, Rene Soom, Janne Ševtšenko ja Nele-Liis Vaiksoo. Kaasa teeb ansambel Siim Aimla juhtimisel.

Kontsertturnee produtsent on Artur Raidmets, režissöör Sulev Talberg.

Salvestused toimuvad Võrus, Rakveres, Haapsalus ja Laiusel. Salvestuste tulemusel valmib Lepa sõnul üle kahe tunni originaalprogrammi. Materjalist valmib kaks saadet, mida näidatakse 22. ja 28. veebruaril. See on esimene sari Tallinna TV sarjast Jaan Poska 150.