EKRE auesimees Rüütel rääkis, et ei ole kõiki valimisdebatte jõudnud jälgida, kuid nähtu ja kuuldu põhjal ütles ta Delfile, et seni võimul olnud erakondadele on antud küllalt tõene hinnang.

"Välja on öeldud väga palju tõeseid seisukohti, et riigi juhtimises on vaja teha korrektuure, et me oleks riigina ja rahvana jätkusuutlik," rääkis Rüütel.

Rüütel rääkis, et väljaspool riigikogu olnud erakonnad on leidnud mõistmist ja mitmed nende ideed on leidnud rahva toetuse. "Eriti kompleksselt on oma programmi läbi töötanud EKRE," kiitis Rüütel.

Rahvana jätkusuutlik riik

"Meie rahvapuusse on tekkinud tõsine lünk madala sündivuse ja väljarände tõttu, kelles suur osa tõenäoliselt Eestisse tagasi ei tule,"“ rääkis Rüütel. "Me pole jätkusuutlik riik, kui me ehitame oma majanduse üles sissetoodavale tööjõule." Rüütel märkis, et kui mitte just iga päev, siis kord nädalas ilmub mõni selleteemaline artikkel.

"EKRE suhtub sellesse väga põhimõttekindlalt ja seisab eelkõige selle eest, et me oleksime rahvana ja majanduslikult jätkusuutlik riik. Mina toetan EKRE põhimõtteid ja täiesti kindlasti annan oma hääle nende poolt," ütles EKRE auesimees Rüütel, kes lubas valima minna valimispäeval, 1. märtsil.

Rahalubadused, mida parteid rahvale jagavad, tuleb president Rüütli sõnul läbi analüüsida, et teada, kust saadakse raha lubaduste täitmiseks. "Lastetoetustega tuleb tõsiselt tegeleda, kasvõi võtta laenu selleks, et lapsi toetada, et nad saaksid koolis kõhu täis süüa," kõneles Rüütel.

Parlamenti pääseb kuus erakonda

Viimaste küsitlustulemuste valguses on praegu koalitsioonipartnereid väga raske ennustada, tõdes Rüütel, kuid ta prognoosis, et uues parlamendikoosseisu on kuus erakonda.

"Kui Põhjamaade kogemust arvesse võtta, siis on loomulik, et oleks siiski arvamuste paljusus," rääkis Rüütel. "Siis suudab parlament õiged põhimõtted lauale panna ja õiged valikud teha."

"Täiesti kindlasti on õige minna valima," ütles Rüütel. "On vaja minna valima ja avaldada oma arvamust ja toetada inimesi, kes reaalset võiksid meie elu Eestimaal edasi viia."

Rüütli sõnul on vaja teha kõik selleks, et ühiskonda kaasata riigi valitsemisse ja riigi arengusse. "Elame ikkagi riigis, kus on palju probleeme," rääkis president. "Omal ajal, kui mina olin president, püüdsin kõik teha selleks, et rahvas oleks kaasatud riigi valitsemisse. Inimesed organiseerusid oma huvialade viisi ja oma eluvaldkonna asjatundlike inimeste analüüsid ja seisukohad edastasime valitsusele ja riigikogu liikmetele."