Taani politsei kinnitas, et öösel, natuke peale kella viite lasid korrakaitsjad Nørrebro jaama juures Kopenhaagenis maha ühe mehe. Politsei uurib, kas tegemist oli Lars Vilksi konverentsil terrorirünnaku korraldanud mehega, vahendab The Local.

Enne tulistamist oli aga veel üks intsident. Nimelt kella 1 ajal öösel teatati laskudest Kopenhaageni sünagoogi läheduses. Üks mees, kes on väidetavalt kohalike juutide kogukonna liige, lasti samuti maha. Viga said aga ka kaks politseinikku.

Norra meedia väitel oli hukkunu näol tegu sünagoogi valvuriga. Mees hukkus, sest üritas peatada sünagoogi sisenevat meesterahvast, teatas politsei.

Seega on kahe päeva jooksul toimunud intsidentides saanud surma kolm ja vigastada kuus inimest.

Taani pealinnas Kopenhaagenis sai laupäeval üks tsiviilisik surma ja kolm politseinikku vigastada, kui terroristid avasid tule avalikul arutelul islamismiusu murede ja sõnavabaduse üle.

Kopenhaageni politsei teatas, et tulistamise pealtnägijate ütluste kohaselt oli tulistajaid mitte kaks, vaid üks. Politsei avaldas tagaotsitava tulistaja isikukirjelduse.

Rootsi politsei on võtnud oma piiri Taaniga kõrgendatud tähelepanu alla.

Politsei teatas, et usub, et öösel Nørrebro jaama juures tapetud mees oli eile ja öösel sünagoogi juures toimunud rünnakute taga. Siiski jääb tänavale suur hulk politseinikke.