"Kunstiline ja igasugune väljendusvabadus on demokraatliku ühiskonna tähtsad ja kallid põhimõtted," ütles Mikser. "Aga nii nagu ajakirjanikud, nii kindlasti ka kunstitegijad peaksid hoiduma inimestele põhjendamatult haiget tegemast, inimeste tundeid põhjendamatult haavamast."

Mikseri sõnul on selge, et Tartu Kunstimuuseumis eksponeeritud näitusel tekitasid mõned eksponaadid juudi kogukonnas valusaid tundeid.

"Mul on hea meel, et tänaseks on need eksponaadid sellelt näituselt kõrvaldatud," avaldas Mikser. "Suur inimsusevastane kuritegu ei peaks oleme ka mitte kunstilistel kaalutlustel nalja tegemise objektiks ja see solvamine on ka vabandust väärt."

Kultuuriminister Urve Tiidus tõdes, et aeg annab arutust, kas näituse korraldamisega tehti vigu või mitte. "Eks ta ole õppetund," sõnas Tiidus.

Tiidus kinnitas, et minister ei sekku kultuuriasutuse sisu loomisesse. Ta lisas, et see, kuidas muuseum tegi algsele otsusele parandava otsuse, räägib sellest, et inimestel on siiski arusaam ühiskonnas toimuvatest protsessidest.

Võttes arvesse teravat ühiskondlikku vastukaja, mida on tekitanud poola kunstiku Artur Zmijewski kaks videoteost "Kullimäng" ("The Game of Tag", 1999) ja "80064" (2004), lõpetas Tartu Kunstimuuseum teoste eksponeerimise näitusel "Minu Poola. Mäletamisest ja unustamisest".

Muuseumi direktor Rael Artel vabandabs külastajate ees, kellele videote vaatamine on põhjustanud kannatusi ning kinnitab, et see ei olnud muuseumi eesmärk.