Debatist võtsid osa erakondade haridustemaatika eestkõnelejad: haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski (Sotsiaaldemokraatlik Erakond) ja endised haridus- ja teadusministrid Jaak Aaviksoo (Isamaa- ja Res Publica Liit), Paul-Eerik Rummo (Eesti Reformierakond), Mailis Reps (Eesti Keskerakond). Lisaks sekundeerivad Priit Kärsna (Eesti Vabaerakond) ja Imre Mürk (Eesti Konservatiivne Rahvaerakond). Arutelu juhib juhtimiskonsultant Mait Raava Pro Konsultatsioonidest. Aatriumis on arutelu kuulamas 70 õpetajat ja haridusjuhti.

Arutelu eesmärgiks oli selgitada õpetajatele ja laiemale auditooriumile poliitiliste erakondade seisukohti hariduse esmatähtsate probleemide ja nende lahenduste kohta aastatel 2015–2019.

Siin saab debatti järelvaadata:

Eesti Haridustöötajate Liit soovib hoida häid õpetajaid ja köita võimekaid noori õpetajatööd valima. EHL-i soov on tõsta 2019. aastaks kõigi õpetajate ja tugipersonali keskmist palka 1,5 kordseks vabariigi keskmisest palgast ja kehtestada palga alammäär kõigi haridusasutuste (lasteaed, üldhariduskool, kutsehariduskool, huvikool) õpetajatele ja tugipersonalile. Et vältida õpetajate ületöötamist ja luua vajalik ajaressurss iga õpilase arengu toetamiseks, soovib EHL piirata maksimaalset õpilaste arvu rühmas/klassis ja kontakttundide arvu nädalas ning tagada tugipersonali kättesaadavus igas lasteaias, koolis ja kutsehariduskeskuses.